Δευτέρα 14 Αυγούστου 2017

Θερμά λόγια του Σέρβου ΥΠ.ΑΜ για τη ρωσική στρατιωτική βοήθεια


Ο υπουργός Άμυνας της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούλιν, ανέφερε μιλώντας στο Sputnik, ότι αναμένει την έγκαιρη παράδοση του «πακέτου» στρατιωτικής βοήθειας, το οποίο περιλαμβάνει 30 άρματα μάχης τύπου T-72 και 30 αμφίβια τεθωρακισμένα οχήματα αναγνώρισης BRDM-2, αν και πέραν του ότι η παράδοση έχει καθοριστεί για το 2018, δεν έχει καθοριστεί ακριβής ημερομηνία παράδοσης. Καθυστέρηση έχει υπάρξει στην παράδοση των μαχητικών MiG-29.
Ο Σέρβος υπουργός αναφέρθηκε με κολακευτικά λόγια για τη ρωσική πλευρά, αναφέροντας χαρακτηριστικά, πως ό,τι λένε, για ό,τι δεσμεύονται, το υλοποιούν, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη της σερβικής πλευράς γι’ αυτό και προσωπικά στον Ρώσο ηγέτη, Βλαντιμίρ Πούτιν.
Ο Σέρβος υπουργός ζήτησε τη ρωσική συνδρομή στην εκπαίδευση των πληρωμάτων των νέων MiG-29 που θα παραλάβει η σερβική Αεροπορία, καθώς οι Σέρβοι έχουν ανάγκη να αξιοποιήσουν την εμπειρία των Ρώσων σε αυτό τον τομέα.
Έχει βέβαια σημειωθεί μια καθυστέρηση, καθώς τα έξι μαχητικά του τύπου θα παραδοθούν μέχρι το τέλος του χρόνου, ενώ είχε ανακοινωθεί ότι θα παραδοθούν τον Μάιο. Δεν είναι γνωστό αν έχουν ανακύψει πολιτικά προβλήματα που οδήγησαν στο αποτέλεσμα αυτό, ή κάποιος βιομηχανικός λόγος που καθυστέρησε την ανακατασκευή και τον εκσυγχρονισμό τους.
Γενικότερα, οι δυο χώρες συζητούν για το πρόγραμμα στρατιωτικής συνεργασίας και τις κοινές εκπαιδεύσεις σε βάθος τριετίας και πενταετίας, με τους Σέρβους να το εξαρτούν από τις δυνατότητες του προϋπολογισμού. Σε κάθε περίπτωση, φαίνεται πως όλα θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου