Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017

Αυστηρά μηνύματα με πολλαπλούς αποδέκτες έστειλε ο Παυλόπουλος από τη Σερβία



Μηνύματα με πολλαπλούς αποδέκτες απέστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, στις δηλώσεις που έκανε κατά τη συνάντηση με τον Σέρβο ομόλογό του, Αλεξάντερ Βούτσιτς.

«Οι θέσεις της Ελλάδας –τόνισε-- είναι απολύτως σαφείς και πλήρως προσαρμοσμένες στα δεδομένα του διεθνούς και του ευρωπαϊκού Δικαίου. Το πόσο η Ελλάδα αισθάνεται αναπόσπαστο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης προκύπτει και από το ότι ακόμη και τα εθνικά της θέματα τα υπερασπίζεται υπό το φως και στην βάση των θεμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ευρωπαϊκού Δικαίου εν γένει», υπογράμμισε στο γενικό του σχόλιο-επισήμανση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Στην Ε.Ε. θέση έχουν όλα τα βαλκανικά κράτη υπό όρους όμως, επεσήμανε ο Προκόπης Παυλόπουλος εξηγώντας ότι «στην πορεία προς την δημιουργία αυτής της ενιαίας Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν θέση όλα τα κράτη της βαλκανικής χερσονήσου. Υπό τον απαράβατο βεβαίως όρο, ότι σέβονται στο ακέραιο το Διεθνές και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο στο σύνολό τους. Άρα το ευρωπαϊκό κεκτημένο στο σύνολό του. Με αυτό τον τρόπο θα προσθέσουμε δημιουργικά την βαλκανική χερσόνησο στην Ευρωπαϊκή Ένωση ως νοτιοανατολική της ισότιμη πλευρά, και όχι ως προβληματική βαλκανική της ιδιαιτερότητα. Υπ’ αυτό το πνεύμα εμείς, οι Έλληνες, θεωρούμε ότι και οι σχέσεις μεταξύ Βελιγραδίου και Πρίστινας περνούν μέσα από τον πλήρη σεβασμό των αρχών και των κανόνων που καθιερώνει το Ψήφισμα 1244/1999 του Συμβουλίου Ασφαλείας. Και ελπίζουμε το μήνυμα αυτό να είναι αρκούντως κατανοητό», κατέληξε για το θέμα αυτό ο κ. Παυλόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου